dinsdag 21 juni 2016

Laura in Qatar. Eigen schuld?
Een Doha stedenreis, is zo’n reis naar Qatar veilig? 


Met onze ervaring kunnen wij stellen dat Qatar veilig is. Een stedentrip naar Doha is prima te ondernemen. De hoofdstad van Qatar scoort prima op veiligheid - is vergelijkbaar met Dubai.

Voordat u op stedenreis naar Doha gaat, is het natuurlijk altijd raadzaam om afwijkende regels op het gebied van gewoonten en zeden even door te nemen. Net zoals u zou doen voor vertrek naar Dubai. Waar u ook naartoe gaat, door middel van de handige reis-app van het ministerie van Buitenlandse Zaken blijft u constant op de hoogte.

Laura in Qatar

‘Verkrachte Nederlandse vast voor buitenechtelijke seks in Qatar’ (Het Parool), ‘Advocaat: Utrechtse in Qatar vastgezet na verkrachting’ (NRC Handelsblad). De koppen in de dagbladen logen er in juni niet om. Deze Nederlandse, Laura, bleek al sinds maart in een Qatarese cel te zitten  – nadat zij bij de politie aangifte had gedaan van verkrachting. Op 13 juni legde de rechter in Doha haar een voorwaardelijke straf op en een boete voor dronkenschap en overspel. Laura meldt echter dat zij gedrogeerd was, en wakker werd in een vreemd appartement.

Eigen schuld?

Wat er ook met Laura is gebeurd, zij blijft het slachtoffer in deze zaak. Zij is het die de tijd moet nemen om deze verschrikkelijke tijd te verwerken. Wij wensen haar en haar familie veel sterkte.

Qatar: ‘liberaler’ bolwerk met conservatief hart

Voor Europese toeristen kan Qatar al snel overkomen als een ‘liberaler’ bolwerk aan de Golf. Qatar is toch dat land van nieuwszender Al Jazeera en waar expatvrouwen geen hoofddoek hoeven dragen? Qatarese wetten zijn echter behoudend, net zoals die in andere Golfstaten. Zo mag alcohol alleen worden geschonken in de restaurants van internationale hotelketens en is buitenechtelijke seks verboden. Echter, met een conservatieve houding en wat kennis van de plaatselijke gebruiken, zeden en gewoonten bereidt u uw Doha stedentrip al prima voor.

Bereid uw Doha citytrip voor

Het is altijd goed om vooraf even wat onderzoek te doen naar plaatselijke gebruiken. Waar u ook naartoe gaat - of  het nu een citytrip Doha, strandvakantie of reis naar binnenlanden is. Qatar is daarop geen uitzondering.

Wereldkampioenschap voetbal 2022

Qatar is en blijft een fantastisch vakantieland dat absoluut eens bezocht moet worden. Qatar staat juist open voor toeristen en is transparant - zeker nu als organisator van het (voor de deur staande) Wereldkampioenschap voetbal 2022.
Wilt u meer weten over Qatar? Bel of mail eens met Jan Willem Hamel. Hij vertelt u graag over andere ervaringen met Qatar!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten