woensdag 31 augustus 2016

Wij naar Oman. Waar gaan de inwoners van Oman op vakantie?


Oman vakantie, het droomvakantieland in de achtertuinen

Vakantie in Oman is populair bij Nederlanders en Belgen. Dat is bekend. Maar hoe denken de Omanieten over Oman vakantie? Met 's werelds ideale vakantieland in hun achtertuinen, lijkt het logisch dat zij kiezen voor Oman vakantie. Maar klopt dat? Is hier inderdaad sprake van Oman vakantie, trekken zij over de grenzen of vliegen de inwoners van Oman liever naar verre landen?

Het moessonseizoen ('Salalah Khareef 2016') zit erop, en de Offerfeestvakantie is aanstaande. Tijd voor de publicatie van interessante getallen door Omaanse media.

Salalah Khareef blijft geliefd

Oman telt ongeveer 2,5 miljoen Omanieten en circa een half miljoen expats en gastarbeiders. De krant 'Times of Oman' meldde dat dit jaar 447.713 Omanieten een bezoek hebben gebracht aan Salalah aan de zuidkust van hun land, waar de bergen en valleien (in juli en augustus) door moessonregen en -mist diepgroen kleuren. Dit spectaculaire natuurfenomeen is uitgebreid behandeld in 'Klimaatverandering: geen moesson meer in Oman?' (klik en zie hieronder).

Deze Omanieten vormden 74 procent van het totaal aantal Khareef-bezoekers. Dat is een stijging van bijna 22 procent ten opzichte van 2015, maar daarbij moet worden vermeld dat moessonjaar 2016 'heerlijk nat' was. Daarnaast houden Omanieten (meestal in familieverband) van weekendjes weg in de natuur (de bergen, het schildpaddenstrand en de woestijn). De minder gunstige economie zorgt ervoor dat dagtrips (picknicken) populairder worden, hotelverblijven nemen wat af. We kunnen dus stellen dat Oman vakantie populair is bij de Omanieten!

Vakantie in het buitenland

Voor niet-zakelijke reizen naar het buitenland bezoeken de inwoners van Oman vooral Saudi-Arabie (religieuze redenen), Turkije, Thailand en de Verenigde Arabische Emiraten. Op hun beurt vereerden dit jaar 57.000 Emirati's Salalah met een Khareef-bezoek. Daarmee vormden zij de de grootste groep toeristen uit een andere GCC-lidstaat (Times of Oman).

Oman reismogelijkheden bespreken

Ook zo toe aan Oman vakantie - of het beleven van het moessonseizoen? Wij bespreken de reismogelijkheden graag met u! Bel (06 22722189, vanuit Belgie: +31 6 22722189) of mail Jan Willem Hamel, de auteur van Reishandboek Oman en eigenaar van Hamel Travel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten