dinsdag 13 september 2016

Aanpassingen verkeersregels Oman. Mobiele telefoon helemaal...


Nieuwe verkeersregels rondreis Oman

Maakt u binnenkort met de auto een rondreis Oman? Houd tijdens deze rondreis Oman rekening met nieuwe verkeersregels. Zoals vermeld in Reishandboek Oman, zijn de wegen van Oman uitstekend. Deze nodigen uit tot het heel snel volgen van uw Oman rondreis route. Echter, plotselinge bochten en obstakels zorgen ervoor dat Oman jaarlijks gemiddeld 2 verkeersdoden per dag telt! Wees daarom voorzichtig en zorg ervoor dat uw rondreis Oman dagelijks rustig en plezierig verloopt.

Gebruik mobiele telefoon

Per direct is de boete voor niet handsfree bellen door de automobilist verhoogd naar tenminste 300 Omaanse riyal (circa 700 euro). Als u als automobilist wilt bellen tijdens het rijden, is dit alleen toegestaan door middel van een handfree-set of Bluetooth-apparatuur. Ook het nemen van foto's onderweg door de bestuurder (met de mobiele telefoon) is verboden - ongewild herinnert dit wat aan het antifoto-beleid van ZKH Sultan Said Bin Taimur (1910-1972), de vader van ZKH Sultan Qabus.

Don't drink & drive

Het weigeren om het rijbewijs aan de politie te tonen wordt een duur persoonlijk besuit: 50-300 Omaanse riyal en 10 tot 30 dagen gevangenisstraf. Denk er niet aan om na het drinken van een biertje of wijntje in het hotel de weg op te gaan: rijden en acohol gaan in Oman niet samen. De boete voor rijden onder invloed van alcohol of drugs bedraagt nu 800 Omaanse riyal (bijna 2000 euro) en maximaal 6 maanden gevangenisstraf.

Betreden van overstroomde wadi's in Oman

Ook is er nu een boete voor het (door de automobilist) negeren van borden/waarschuwingen om bepaalde wadi's te vermijden bij overstromingsgevaar/zware regenval: tenminste 500 Omaanse riyal.

Er zijn nog meer nieuwe en vervangen verkeersregels en boetes, vraag ernaar als u uw huurauto ophaalt. Alle boetes verdwijnen in de Omaanse staatskas, die moet worden gespekt door de (te) lage inkomsten uit olieverkoop.

Rondreis Oman plannen

Wilt u samen met de schrijver van Reishandboek Oman een schitterende rondreis door Oman plannen? Mail Jan Willem Hamel, hij helpt u graag en zorgt ervoor dat uw rondreis Oman een droomreis wordt die u niet meer vergeet: info@reizennaaroman.nl of tel. 06 22722189 (vanuit Belgie: +31 6 22722189).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten