woensdag 7 september 2016

Al Hoota Cave. Waar de leeuw en vleermuizen...


Neem Al Hoota op in uw rondreis Oman

Dat was balen! Kort na de publicatie van Reishandboek Oman sloot Al Hoota Cave. Hierdoor stonden toeristen voor dichte deuren en werd de rondreis Oman van menig bezoeker omgeleid. Deze grot werd uitgebreid beschreven en was heel gemakkelijk op te nemen in uw rondreis Oman. Omran en partners hebben het grotcomplex sindsdien tijd flink aangepakt. Gisteren bereikte ons het vreugdevolle nieuws dat Al Hoota is heropend! Plan een bezoek tijdens uw rondreis door Oman.

Maak kennis met de enige grot op het Arabisch Schiereiland die is geopend voor toeristen.

Veranderingen Al Hoota Cave

Al Hoota Cave bestaat uit een parkeerterrein, het bezoekerscentrum en de grot zelf. Omran heeft geheel Al Hoota waterdicht gemaakt. Dit was echt nodig; stevige regenbuien zorgen ervoor dat de grotruimtes zo overstroomden. Hopelijk leidt het ecosysteem in de grot hier niet onder. Ook is het bezoekerscentrum en het restaurant gerenoveerd. En er rijdt een nieuwe trein tussen het bezoekerscentrum en de grot (tandradbaan in plaats van smalspoor?).
Wij kunnen niet wachten om een kijkje te nemen!

Inplannen Al Hoota Cave

Al Hoota vormt de leefomgeving van o.a. vleermuizen en is een tamelijk droge grot (ca. 5 kilometer lang). Daarvan is 500 meter geopend voor bezoekers. Zij verkennen de bezienswaardigheden (de vreemde leeuw-rotsformatie, stalagmieten, stalactieten, het centrale meer met daarin blindvisjes) wandelend en door middel van vlonders en trappen. Lees (veel) meer, bestel Reishandboek Oman!

Hamel Travel neemt Al Hoota Cave graag op in uw rondreis door Oman! De grot ligt immers aan de verharde en handige weg die leidt door idyllisch platteland. Heeft u vragen over Al Hoota Cave? Neem contact op met Jan Willem Hamel (info@reizennaaroman.nl); hij vertelt u graag over deze grot en de toeristische mogelijkheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten