woensdag 12 oktober 2016

The English Girl. Spannend, reizen Oman die echt...


The English Girl, boek uw reizen Oman nu

De vertellingen van 1001-nacht hebben menig reiziger verleidt om reizen Oman te ondernemen. Joan, de hoofdpersoon, is een van hen. Dit fantastische verhaal speelt zich af in het Oman van 1950-1960, uitgebreid behandeld in Reishandboek Oman. Net zoals Muscat, Misfat Al Abriyyin en het weergaloze Empty Quarter. Wilt u de plaatsen waarin dit meeslepende verhaal zich afspeelt, opnemen in uw reizen Oman? Wij helpen u graag en stellen de reizen Oman samen die aansluiten op uw interesses! Realiseer uw reizen Oman nu. Mail ons, dan nemen wij snel contact op: info@reizennaaroman.nl


The English Girl (Katherine Webb, Orion Publishing Group, Londen, 2016)

Ongekend spannend en pakkend. Dit boek leest u op een regenachtige dag in een keer uit. Het was bijzonder om 's avonds urenlang deel uit te maken van Joan Seabrooks fascinerende wereld, haar vrienden en familie.

Verlangen naar de 'verboden regio'
Deze jonge Engelse vrouw reist met haar verloofde (Rory) naar Oman, het land van haar dromen. Daar krijgt zij te maken met het vroege diplomatieke leven en de Brits-Omaanse defensie, waarvan haar (eveneens Engelse) verloofde deel uitmaakt. Het zijn echter de wetten van sultan Said Bin Taymur, die letterlijk grenzen stellen aan haar obsessieve reisdromen. Joan voelt zich genoodzaakt om alternatieve mogelijkheden te zoeken om de 'verboden regio' te verkennen.

Geheimen, verzoeken en raadsels
In Oman ontdekt zij het grote geheim dat haar verloofde met zich meedraagt. Het geheim dat haar leven in Oman drastisch verandert. Joan is hierdoor meer aangewezen op zichzelf. Zij neemt eigen beslissingen, waardoor zij (volledig realistisch) van het ene in het andere avontuur komt. Lukt het haar om de woestijn te bereiken?  Kan ze eindelijk Fort Jabrin zien?

Joans idool, ontdekkingsreizigster Maude Vickery, woont in Muscat en is haar toevluchtsoord. Desondanks blijft er sprake van een haat-liefdeverhouding. Joan bewondert Maude als 'de eerste vrouw die het Empty Quarter heeft doorkruist', maar de vrouw leeft een verbitterd bestaan. Zij deinst er niet voor terug om Joan voor levensgevaarlijke klussen in te zetten. Maar wat is het geheim dat Maude Vickery sinds haar 'desert crossing' met zich meedraagt? Wie is deze 'Miss Vickery' uberhaupt?

Conclusie 'The English Girl'
De verhalen 'Joan in Oman' en 'Levensloop van Maude Vickery' sluiten uiteindelijk op elkaar aan - op thrillerachtige wijze worden de geheimen geopenbaard.

Kortom, 'The English Girl' is een absolute aanrader. Of u een band heeft met Oman, of een fantastisch verhaal wilt lezen - The English Girl staat garant voor urenlange fascinatie!

'The English Girl' speelt zich af in het Oman ten tijde van de Jebel Akhdar War. Deze strijd werd gewonnen dankzij inzet van SAS-commando's - en is uitgebreid beschreven in Reishandboek Oman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten