maandag 28 november 2016

Vakantie Oman met daarin Jebel Akhdar...


Wat betekent Jebel Akhdar voor uw vakantie Oman?

Jebel Akhdar is door ons opgenomen in uw vakantie Oman reisplan. Wat betekent dat, wat houdt Jebel Akhdar in voor uw vakantie Oman? Jebel Akhdar is het ruige berggebied dat behoort tot de topsights van uw vakantie Oman. Of uw bezoek is geplan in het begin of einde van uw Oman vakantie route, Jebel Akhdar blijft verrassen. 'De groene berg' is rijdend en wandelend te ontdekken - de klim naar zijn Saiq Plateau is jaarlijks zweten voor de wielrenners (Ronde van Oman).

Gesnoei op de Akhdar-akkers

Gedurende het jaar kleurt Jebel Akhdar rood, geel, beige, bruin en diepgroen. De stilte die u in deze bergen ervaart gaat samen met het rustige gesnoei van boeren. Zij houden zorgvuldig hun rozen, appels, mango's, walnoten en zwarte druiven in de gaten. Deze groeien op de akkers en in de tuinen van het plateau. Het zijn echter de souqs waar al wekenlang wordt uitgekeken naar de oogsten - hoe smaakt het fruit dit jaar?

Welke oogst in welke maand plaatsvindt, is uitvoerig beschreven in Reishandboek Oman.

Wat ervaart u op Saiq Plateau?

  • Landelijk en puur Oman;
  • Fantastische (berg)wandelmogelijkheden, gemarkeerde routes;
  • Het maken van rozenwater (in het seizoen);
  • Duizelingwekkende ravijnen met daarin bergdorpjes;
  • Het ontdekken van terrasakkers die verdwijnen in de diepte.

Bereikbaarheid Jebel Akhdar

De enige verharde weg naar het Saiq Plateau begint bij Birkat Al Mawz. Deze verkeert in prima staat, heeft talloze haarspeldbochten en test uw 4x4-vaardigheden. Vanwege het forse stijgingspercentage passeert u eerst de controlepost waarin uw auto wordt gecontroleerd - alleen 4x4's mogen doorrijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten